Vsebinski poudarki drugega dneva IFIRT

16 maj 2024

V torek, 11. junija, bo potekal drugi dan 15. Industrijskega foruma IRT, ki je v celoti namenjen strokovnim predavanjem, predstavitvam in delavnicam. V štirih predavalnicah se bo zvrstilo skoraj 50 predavanj, ki bodo združena po sklopih: robotika in obdelovalne tehnologije; digitalizacija in orodjarstvo; nekovine ter 3D tisk kovin in inovativne tehnologije naknadne obdelave.

IFIRT_2023_D2-158Opozorimo naj zlasti na tematiko, ki jo bo gostila dvorana 4 in bo potekala v obliki delavnic, namenjena pa bo posebej predstavnikom iz industrijskih podjetij, vodjem proizvodnje, razvojnim inženirjem in drugim strokovnjakom, ki se v podjetjih ukvarjajo z aditivno tehnologijo oziroma 3D tiskanjem kovin.

Poleg osnovnih konceptov, obetov in izzivov te tehnologije bo govora tudi o izbiri materialov in tehnologij, predstavljeni bodo primeri dobre prakse ter razvoj novih materialov. Med drugim bo pozornost namenjena še naprednim rešitvam za obdelavo s tehnologijama plazemskega elektrolitskega poliranja (PeP) in plazemskega poliranja z elektrolitskim curkom (Jet-EPP). Poudarjen bo njihov okolju prijazen in učinkovit proces, ki združuje čiščenje, odstranjevanje svarnih robov in poliranje v enem koraku. 

Omenjeni sklop delavnic bodo vodili strokovnjaki iz Laboratorija za alternativne tehnologije in Laboratorija za sinergetiko Fakultete za strojništvo UL skupaj s strateškimi partnerji. 

Industrijski forum bo vrsto zanimivih vsebin sicer ponudil že dan prej, 10. junija, ko bo s predavanji in okroglo mizo ter več predstavitvami program namenjen predvsem širši strokovni javnosti.