Kaj nas čaka prvi dan Industrijskega foruma?

15 maj 2024

Program 15. IFIRT je časovno, a tudi vsebinsko razdeljen na dva dneva, ki se sicer povezujeta, vendar vsak zase tvorita zaokroženo celoto. Prvi dan foruma je s splošnejšimi vsebinami in okroglo mizo nekoliko bolj namenjen vodstvenim kadrom, odločevalcem, predstavnikom državnih institucij in akademskih organizacij, medtem ko je drugi dan foruma s strokovnimi predavanji in delavnicami namenjen predvsem strokovnjakom, vodjem proizvodnje, vodjem projektov, razvojnikom in raziskovalcem, profesorjem in študentom …

IFIRT_2023_D1-86Med vsebinskimi poudarki prvega dne Industrijskega foruma IRT izpostavimo nastop aktualne inženirke leta Ljupke Vrteve, ki bo svojo navdihujočo zgodbo delila v pogovoru s Petro Kovič, urednico poslovne priloge Dela. Omenimo le eno njeno sporočilo: »Vsaka ima krila, samo poleteti mora!«

Iztok Seljak, direktor Hidrie Holdinga in predsednik Združenja Manager, bo spregovoril o pomenu sodelovanja pri ustvarjanju (mnogo višje!) dodane vrednosti. Edita Krajnović, direktorica družbe Mediade, bo z obiskovalci delila formulo za okolje, v katerem cvetijo talenti. Namig: govora bo o fiziki inovacij in kemiji odnosov. 

Na okrogli mizi z naslovom Kako razvoj zablesti (šele) na trgu in ustvari novo vrednost, bodo poleg Iztoka Seljaka sodelovali še Špela Jernejc, direktorica družbe Procesni inženiring, Tomaž Berginc, generalni direktor Eti ter Maruša Grah, vodja B2B središča in članica upravnega odbora Društva za marketing Slovenije.

Pod okriljem agencije Spirit in projekta EIT Manufacturing se nam bodo predstavili študentski timi s svojimi inovativnimi idejami, med katerimi bomo izbrali tisto z največjim tržnim potencialom in jo z nagrado tudi finančno podprli.

Do večera se bodo zvrstile še štiri predstavitve. Predstavniki Fakultete za strojništvo UM se bodo posvetili orodju za optimizacijo proizvodnih sistemov, Gorazd Rakovec iz podjetja Kibernova bo pokazal pot v super inovacijsko družbo, o pripravi akcijskega načrta za razogljičenje podjetja bodo govorili predstavniki Visoke šole za proizvodno inženirstvo in podjetja Unior, predstavniki Fakultete za strojništvo UL pa se bodo posvetili trajnostnemu proizvodnemu sistemu.

Med posameznimi predavanji bo dovolj časa za druženje, mreženje in ogled razstave, na kateri sodeluje več kot 40 razstavljavcev. Med njimi omenimo glavne pokrovitelje dogodka, podjetja ABB, FANUC in Konica Minolta, ki bodo predstavljali svoje najnovejše programe in ponudbe.