Posvet SLOTRIB postaja stalnica Foruma: spet bo dopolnjeval prvi dan foruma

24 jan 2024

Za dvodnevno dogajanje na Industrijskem forumu IRT se je uveljavil izrek, da gre za »dogodek industrije za industrijo«. Tudi zato je med organizatorji in udeleženci z navdušenjem sprejeta novica, da bo bienalni posvet SLOTRIB letos znova dopolnjeval vsebino prvega forumskega dne. Slovensko društvo za tribologijo bo tokratni 15. posvet o tribologiji, mazivih in zelenih tehnologijah organiziralo ob robu 15. industrijskega foruma v Portorožu v ponedeljek, 10. junija 2024. Prvič so s tem področjem na forumu sodelovali leta 2022.

Slotrib_1Tudi tokrat bodo v središču zanimanja udeležencev posveta maziva, hladilno-mazalna sredstva in goriva, zelena mobilnost in elektromobilnost, tribološke lastnosti sodobnih materialov, zelene rešitve za industrijske sisteme, nano-tribologija in mikro-tribologija, obraba in poškodbe strojnih elementov in vzdrževanje ter dodajne tehnologije in 3D-tisk.

Namen posveta je poleg izobraževanja tudi druženje, izmenjava izkušenj in kontaktov med strokovnjaki, raziskovalci in študenti. 

 

Predstavite se s posterjem ali referatom

Strokovnjaki s tega področja lahko na posvetu predstavite svoje delo z referatom ali posterjem. Prispevke lahko prijavite do 8. maja 2024 (naslov s povzetkom do 200 besed) na slotrib©tint.fs.uni-lj.si. Sodelujete lahko z oglasom v zborniku ali na razstavnem prostoru (predstavitev opreme, sredstev in storitev, povezanih z ekologijo, tribologijo, mazivi, hladilno-mazalnimi sredstvi, alternativnimi gorivi ter materiali in relevantnimi aplikacijami).

Kotizacija za posvet (155 EUR) poleg udeležbe na predavanjih, zbornika referatov na USB-ključu in kosila vključuje tudi udeležbo na 15. industrijskem forumu IRT.