Po enoletni prekinitvi znova nagrada TARAS

21 jan 2021

taras-imgPriznanje TARAS, najprestižnejše priznanje za projekte, ki so nastali v sodelovanju med slovenskimi podjetji in domačimi znanstveno-raziskovalnimi ustanovami, bo letos po enoletni prekinitvi znova našlo pot do novega prejemnika. Če ste tudi v vašem podjetju v zadnjem obdobju v sodelovanju z raziskovalci in akademsko sfero uspešno rešili kak problem ali vzpostavili nov projekt ali zagnali poslovno idejo, vas vabimo, da se prijavite v izbor. 

Priznanje TARAS, najprestižnejše priznanje za projekte, ki so nastali v sodelovanju med slovenskimi podjetji in domačimi znanstveno-raziskovalnimi ustanovami, bo letos po enoletni prekinitvi znova našlo pot do novega prejemnika. Prav zaradi številnih omejitev slovenska industrija še toliko bolj potrebuje uspešne primere dobrih praks, pozitivne zglede in inovativne rešitve. Prijavljene projekte boste lahko predstavili v okviru Industrijskega foruma na prvem forumskem dnevu, pri izboru prejemnika priznanja TARAS pa bodo tokrat svoj glas lahko oddali tudi obiskovalci.

Z nagrado TARAS nagrajujemo uspešna partnerstva med podjetji in znanstveno-raziskovalnim okoljem. Na razpis lahko prijavite izdelek, rešitev ali storitev, ki je bila v celoti ali v bistvenem delu razvita v sodelovanju med razvojnim partnerjem in naročnikom iz gospodarstva. Prijavljeni izdelek oziroma rešitev ali storitev mora biti razvit/razvita do stopnje nastopa na trgu, uporabe ali prodaje licence.

Nagrado TARAS podeljuje izdajatelj strokovne revije IRT3000 in organizator Industrijskega foruma IRT, tradicionalnega mednarodnega dogodka, ki se ga je v minulih enajstih letih vsakokrat udeležilo več kot 500 strokovnjakov. Industrijski forum IRT je namenjen predstavitvi dosežkov, novosti, znanja in inovacij iz industrije in za industrijo, prenosu znanja in izkušenj, uporabe novih zamisli, zasnov, metod, tehnologij ter orodij v industrijskem okolju. Z dogodkom želimo med drugim spodbujati tudi povezovanje in prenos uporabnega znanja iz znanstvenoraziskovalnega okolja v industrijo. 

Prijava Priznanje za Taras 2021 >>