Strokovna razstava na 10. industrijskem forumu IRT je navdušila skoraj 600 udeležencev

07 jun 2018

IFIRT2018Poleg rešitev za avtomatizacijo in robotizacijo industrijskih obratov ter naprednih orodij so na letošnji strokovni razstavi v ospredju predvsem navidezna in razširjena resničnost pa tudi druge prebojne tehnologije. Tudi v slovensko industrijo se pospešeno seli kratica 3D. Razstavljavci so udeležencem dogodka predstavili številne rešitve za kakovostno inženirsko delo v prihodnosti.

»Družbo ABB domača industrija pozna predvsem po robotih, a smo močno prisotni tudi na področjih energetike in avtomatizacije nasploh. Imamo več kot štiri desetletja izkušenj z različnimi digitalnimi tehnologijami in digitalizacijo. Povezujemo več kot 70.000 kontrolnih sistemov, v katerih je povezanih okoli 70 milijonov naprav. Industrija v Sloveniji se hitro razvija, o čemer priča tudi obisk in kakovost vsebin, predstavljenih na Industrijskem forumu IRT,« je povedal Robert Logar, prokurist in vodja oddelka robotike v podjetju ABB d.o.o..

Strokovna predavanja izpostavila rešitve za robotizacijo

Drugi dan 10. industrijskega foruma IRT 2018 so zaznamovala strokovna predavanja, povezana z robotizacijo domače industrije. Udeleženci so lahko prisluhnili predstavitvam različnih implementacij robotskih celic, uvajanju kolaborativnih robotov v delovne procese v proizvodnji ter spoznali nove robotske sisteme za različne namembnosti. Med inovativnimi tehnologijami so bili izpostavljeni 3D-tisk orodij, različni načini rabe tehnologije plazme, spektrofotometrija, 3D-optične meritve, profesionalno čiščenje zraka in prahu in različne rešitve s področja interneta stvari.

Če se nam iz različnih razlogov ne morete pridružiti, lahko dogajanje v živo spremljate preko video povezave na spletni strani www.forum-irt.si.

O Industrijskem forumu IRT (Inovacije, razvoj, tehnologije) 2018
Dogodek je namenjen industriji v širšem smislu, tako da na njem odgovore na svoja vprašanja in možnosti novega sodelovanja, mreženja in novih priložnosti lahko najdejo predstavniki številnih industrij.

Forum je razdeljen na več tematik in zajema vsa področja, ki jih s svojimi vsebinami pokriva tudi revija IRT3000: inoviranje, razvoj, izdelovalne tehnologije, orodjarstvo in strojegradnja, toplotna obdelava in spajanje, napredni materiali, umetne mase in njihova predelava, organiziranje in vodenje proizvodnje, menedžment kakovosti, avtomatizacija, robotizacija in informatizacija. Na forumu imajo svoje mesto še mehatronika, proizvodna logistika, informacijske in napredne tehnologije ter ponudba znanja.

Med udeleženci industrijskega foruma so inženirji in tehniki, vodje in drugi menedžerji v proizvodnih in storitvenih podjetjih, raziskovalci v industriji, akademiki, študenti, priznani strokovnjaki iz tujine ter predstavniki državnih institucij in nacionalnih zbornic.

Dodatne informacije:
Simona Jeraj, M: 051 322 442, E: simona@forum-irt.si, www: www.forum-irt.si