Na 10. industrijskem forumu IRT 2018 več kot 50 razstavljavcev, 56 strokovnih prispevkov in več kot 500 udeležencev iz Slovenije in tujine

04 jun 2018

ifirt_1_103.JPGV Portorožu se bo danes na jubilejnem dvodnevnem že 10. industrijskem forumu IRT 2018 zbralo več kot 500 udeležencev iz Slovenije in tujine. Na osrednjem letnem dogodku slovenske industrije, ki ga pozna tudi industrija širše regije, se bodo zvrstile predstavitve več kot 50 strokovnih prispevkov vabljenih in prijavljenih avtorjev. Prvi dan bo dogajanje na forumu, kjer se v okviru strokovne razstave predstavlja več kot 50 razstavljavcev, zaznamovala okrogla miza in razprava o tem, kako lahko Slovenija znova postane zgled v svetu sodobne industrije, ki jo krasi prilagodljivost stalno spreminjajočim se razmeram. Udeleženci bodo spoznali pomen kakovostnega vodenja ter upravljanja človeškega kapitala in njun vpliv na konkurenčnost podjetij. Prvi dan se bo zaključil s podelitvijo prestižnega kipca in nagrade TARAS, ki jo bo prejel najboljši projekt. Častni pokrovitelj 10. industrijskega foruma IRT je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

»Inifirt_1_109.JPGdustrijski forum IRT premika meje. Letošnji je jubilejni, že deseti, in najlepši dokaz, da domača industrija potrebuje strokovni dogodek, kjer preveri, kako napreduje iz leta v leto. Inovacije, razvoj in raba sodobnih tehnologij tlakujejo pot napredku, ne le industrije in gospodarstva, temveč širše družbe. Veseli me, da tudi Industrijski forum IRT prispeva svoj kamenček v mozaik napredka Slovenije,« otvoritev jubilejnega dogodka komentira vodja organizacijskega odbora foruma Darko Švetak.

Na okrogli mizi, ki jo bo vodila Vida Petrovčič, bodo sodelovali Saša Mrak, Združenje Manager, Mitja Kolbe, SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d., Edita Krajnović, Mediade d.o.o., Jožica Rejec, Domel, d.o.o., Jernej Čopi, Ensol 360, d.o.o., ter Janez Novak, RLS d.o.o..

Več deset izbranih strokovnih prispevkov v dveh dneh

ifirt_1_105.JPGPrvi dan foruma popoldne in ves drugi dan bo mogoče prisluhniti predstavitvam 56 strokovnih prispevkov, ki bodo razdeljeni v štiri vsebinske sklope. Ti zaokrožajo zanimiv in pester program razvojnih dosežkov na različnih industrijskih področjih. Ne glede na to, ali optimizirajo proizvodnjo, uvajajo robote ali koncept Industrije 4.0 ali druge inovativne industrijske tehnologije, lahko udeleženci na 10. Industrijskem forumu IRT lahko preverijo, kako to delajo najboljši. Podroben program industrijskega foruma je objavljen na uradni spletni strani dogodka (www.forum-irt.si).

Strokovna razstava z več kot 50 razstavljavci

Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je švicarska korporacija ABB, vodilni svetovni proizvajalec robotov in robotskih rešitev, bo dopolnila še strokovna razstava. Svojo ponudbo bo predstavilo več kot 50 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Nekateri med njimi pripravljajo še posebne strokovne in tehniško-poslovne predstavitve v konferenčnem delu foruma. V ospredju bosta navidezna in razširjena resničnost, kot tudi druge prebojne tehnologije. Tudi v slovensko industrijo se pospešeno seli kratica 3D. Razstavljavci bodo udeležencem dogodka predstavili številne rešitve za kakovostno inženirsko delo v prihodnosti.

ifirt_1_104.JPGVrhunec: podelitev prestižnega kipca in nagrade TARAS

Trije projekti finalisti, ki so jih podjetja ustvarila v sodelovanju z domačim znanstveno-raziskovalnim okoljem, se bodo tudi letos potegovali za priznanje TARAS, najprestižnejše priznanje v domači industriji. Predstavitvi najboljših projektov, ki so prišli v ožji izbor za priznanje TARAS (ob 18. uri), bo sledila svečana podelitev kipca in pogovor s prejemniki.

Če se nam iz različnih razlogov ne morete pridružiti, lahko dogajanje v živo spremljate preko video povezave na spletni strani www.forum-irt.si.

 

10. industrijski forum IRT 2018 - V Portorozu preverjamo utrip domace in tuje industrije.pdf