Slovenska industrija s kolegi iz regije o pametnih tovarnah

06 jun 2016

Prvi dan aktualna okrogla miza o prihodnosti proizvodnje ter podelitev priznanja TARAS
IFIRT_2016_1Eden od vrhuncev industrijskega foruma bo okrogla miza prvi dan (ob 12.15), kjer bo govora o uporabi sodobnih tehnologij za povečanje uspešnosti in konkurenčnosti podjetij glede na usmeritve Industrije 4.0 oziroma pametnih tovarn ali Industrijskega interneta stvari, kot temu pravijo v različni poslovnih okoljih. Gre za pobude in platforme na ravni države oziroma držav z namenom prehoda v četrto industrijsko revolucijo. Usmeritve so si glede tega dokaj podobne in vsebinsko enotne, njihovo pojmovanje v praksi pa zelo različno in predvsem površno. Za odgovore in mnenja o tem bo moderatorka Vida Petrovčič vprašala strokovnjake iz gospodarstva in predstavnico vodilnega podjetja na področju ponudbe rešitev za tovarne prihodnosti. Na okrogli mizi bodo sodelovali doc. dr. Igor Kovač, Institut Jožef Stefan, Tanja Mohorič, Hidria d. o. o., Klemen Kindlhofer, Director Operations, Danfoss Commercial Controls in Medeja Lončar, direktorica, Siemens d.o.o..

Za 7. priznanje TARAS – predstavitev prijavljenih projektov se bo začela ob 18. uri – se letos potegujejo trije finalisti. Podjetji Petrol Energetika d.o.o. in Metal Ravne d.o.o. sta skupaj s Centrom za energetsko učinkovitost Instituta Jožef Stefan prijavila projekt Izkoriščanje odvečne toplote metalurških procesov za namene daljinskega ogrevanja in priprave sanitarne tople vode. SIBO G. d.o.o. in Fakulteta za strojništvo, Univerza v Ljubljani, Laboratorij za odrezovanje se za priznanje TARAS potegujete s projektom Razvoj, simulacija hlajenja in izdelava orodnih vložkov s popolnoma prilagojenimi hladilnimi kanali. Tretji finalist pa sta Acroni d.o.o. in Razvojni center Jesenice – RCJ s projektom Razvoj platirane pločevine izdelane s postopkom vročega valjanja.

Drugi dan štiri vzporedne dvorane s 47 izbranimi strokovnimi prispevki
Drugi dan 8. industrijskega foruma IRT se bo v štirih vzporednih dvoranah zvrstilo 47 izbranih strokovnih prispevkov, ki zaokrožajo zanimiv in pester program razvojnih dosežkov na zelo različnih industrijskih področjih. Prisluhniti bo mogoče vsebinam od robotizacije in avtomatizacije ter za to potrebnih tehnologij, do izdelovalnih in obdelovalnih tehnologij, sodobnih meritev in kakovosti, razvoja izdelkov z naprednimi orodji itd. Natančen program industrijskega foruma je dosegljiv na uradni spletni strani dogodka (www.forum-irt.si).

Rekordna strokovna razstava z več kot 50 razstavljavci
Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je švicarska korporacija ABB, vodilni svetovni proizvajalec robotov in robotskih rešitev, bo dopolnila še strokovna razstava. Svojo ponudbo bo predstavilo več kot 50 razstavljavcev iz Slovenije in tujine.

 

O Industrijskem forumu IRT (Inovacije, razvoj, tehnologije) 2016
Dogodek je namenjen industriji v širšem smislu, tako da na njem odgovore na svoja vprašanja in možnosti novega sodelovanja, mreženja in novih priložnosti lahko najdejo predstavniki številnih industrij.

Forum je razdeljen na več tematik in zajema vsa področja, ki jih s svojimi vsebinami pokriva tudi revija IRT3000: inoviranje, razvoj, izdelovalne tehnologije, orodjarstvo in strojegradnja, toplotna obdelava in spajanje, napredni materiali, umetne mase in njihova predelava, organiziranje in vodenje proizvodnje, menedžment kakovosti, avtomatizacija, robotizacija in informatizacija. Na forumu imajo svoje mesto še mehatronika, proizvodna logistika, informacijske in napredne tehnologije ter ponudba znanja.

Med udeleženci industrijskega foruma so inženirji in tehniki, vodje in drugi menedžerji v proizvodnih in storitvenih podjetjih, raziskovalci v industriji, akademiki, študenti, priznani strokovnjaki iz tujine ter predstavniki državnih institucij in nacionalnih zbornic.

Dodatne informacije:
Nataša Vodušek Fras
M: 041 387 297
E: natasa.vodusek@forum-irt.si
www: www.forum-irt.si