Domača in tuja industrija tri dni za stokovno druženje in izmenjavo dobrih praks

10 jun 2013

Današnji, prvi dan strokovnega dogodka, bo v znamenju razvoja, inoviranja in izdelovalnih tehnologij. Srečanje se bo začelo s štirimi predstavitvami v eni dvorani, nato pa se bo zvrstilo še 28 izbranih strokovnih prispevkov v treh dvoranah, ki zaokrožajo zanimiv in pester program razvojnih dosežkov na zelo različnih industrijskih področjih. Med njimi so tudi primeri uspešnih sodelovanj industrije z razvojno-raziskovalnimi institucijami in ponudniki novih tehnologij ter razvojni dosežki ponudnikov znanja.

V torek okrogla miza o viziji industrije in njeni samouresničitvi ter podelitev priznanja TARAS
Eden od vrhuncev tridnevnega druženja bo okrogla miza drugi dan dogajanja (v torek, 11. junija, ob 12.15), na kateri bodo vodilni menedžerji uspešnih podjetij, predstavniki panožnih združenj, gosti iz tujine ter udeleženci foruma podali odgovore in mnenja na vprašanje, kako doseči dolgoročno in vzdržno vizijo industrije, ki je pogoj za uspešen razvoj družbe in srečo njenih posameznikov.

Torkovo dogajanje bo sklenila podelitev priznanja TARAS za najuspešnejše sodelovanje gospodarstva in znanstvenoraziskovalnega okolja na področju inoviranja, razvoja in tehnologij (v torek, 11. junija, ob 18. uri). Udeleženci foruma bodo prisluhnili trem strokovnim predstavitvam projektov iz avtomobilske industrije, vzdrževanja hidroelektrarn in informacijskih tehnologij, od katerih bo le en prejel četrti TARAS, ki ga podeljuje organizator Industrijskega foruma IRT in izdajatelj strokovne revije IRT3000 podjetje PROFIDTP, d. o. o.

IFIRT_2013_2Evropski orodjarji prvič v Sloveniji – 4. forum ISTMA Europe najpomembnejše letošnjo srečanje orodjarjev
Evropski orodjarji se vsaki dve leti srečajo na forumu, ki velja za pomemben sistemski dogodek in je običajno organiziran v državi, ki predseduje ISTMA Europe. Temeljno poslanstvo foruma je, »naj se sliši orodjarski glas«, pojasnjuje Janez Poje, predsednik ISTMA Europe in predsednik programskega sveta foruma. S strokovnim dogodkom želijo orodjarji izboljševati razumevanje in poznavanje orodjarstva kot panoge, kot zelo pomembnega člena razvojne verige ter kot izjemno organizacijsko obliko glede na ostale poslovne subjekte, s katerimi delajo in sodelujejo.

Na letošnjem forumu bodo osrednja pozornost posvetili povečevanju razvojne konkurenčnosti, ki je nujna za trajnostni razvoj in napredek sektorja v Evropi. Orodjarji bodo odločevalski javnosti povedali, kakšno podporo pričakujejo v Obzorju 2020 za svoj sektor, ki je pomemben steber in ključni dejavnik uspešnosti evropske industrije. Svoja pričakovanja do evropskega orodjarstva bodo predstavili svetovni partnerji orodjarn, predstavljene bodo priložnosti za znanost in raziskave v orodjarstvu, posebej pa še primer revitalizacije orodjarske panoge v Južnoafriški republiki.

Na strokovni razstavi več kot 40 razstavljavcev
Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je švicarska korporacija ABB, vodilni svetovni proizvajalec robotov in robotskih rešitev, dopolnjuje še strokovna razstava. Predstavilo se bo več kot 40 razstavljavcev. V torek in sredo se bodo v okviru strokovne razstave predstavile še domače orodjarne.

 

O Industrijskem forumu IRT (Inovacije, razvoj, tehnologije) 2013
Dogodek je namenjen industriji v širšem smislu, tako da lahko na njem odgovore na svoja vprašanja in možnosti novega sodelovanja, mreženja in novih priložnosti najdejo predstavniki številnih industrij.

Forum je razdeljen na več tematik in zajema vsa področja, ki jih s svojimi vsebinami pokriva tudi revija IRT3000, torej inoviranje, razvoj, izdelovalne tehnologije, orodjarstvo in strojegradnja, toplotna obdelava in spajanje, napredni materiali, umetne mase in njihova predelava, organiziranje in vodenje proizvodnje, menedžment kakovosti, avtomatizacija, robotizacija in informatizacija. Na forumu imajo svoje mesto še mehatronika, proizvodna logistika, informacijske in napredne tehnologije ter ponudba znanja.

Dodatne informacije:
Nataša Vodušek Fras
GSM: 041 387 297
E-naslov: natasa.vodusek@forum-irt.si
www: www.forum-irt.si