Blagovne znamke ustvarjajo ljudje - slovensko znanje za svetovno letalsko, vojaško, avtomobilsko industrijo

11 jun 2012

Industrijski_forum_IRT_2012___okrogla_miza___foto_natasa_mullerNa okrogli mizi so sicer sodelovali Christof Droste, Hella Saturnus Slovenija, d. o. o., Edvard Govekar, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo, Marko Lotrič, LOTRIČ laboratorij za meroslovje, d. o. o., Anja Stefan, svetovalka za upravljanje s tržnimi znamkami in razvoj novih izdelkov, in Janez Škrabec, Riko, d. o. o.. Christof Droste je med drugim povedal, da je za slovenske zaposlene, tudi inženirje, po njegovih izkušnjah značilna visoka lojalnost do podjetja, blagovne znamke, ki so jo pomagali ustvariti. Ta lojalnost pa izhaja iz poštenega plačila za opravljeno delo, dobrega vodenja in zanimivega dela. Udeleženci okrogle mize so med drugim pritrdili tudi Janezu Škrabcu, ki je izrazil upanje, da fakultete vzgajajo ljudi, ki se zavedajo, da se bodo na delovnem mestu morali še veliko naučiti in trdo delati za uspeh.

Priznanje TARAS za zaključek prvega dne
Spodbujanju sodelovanja med gospodarstvom in znanstvenoraziskovalnim okoljem je namenjena podelitev priznanja TARAS, ki bo zaključila dogajanje prvega dne foruma. Udeleženci foruma bodo prisluhnili petim strokovnim predstavitvam projektov, od katerih bo le eden prejel tretji TARAS, ki ga podeljuje organizator Industrijskega foruma IRT in izdajatelj strokovne revije IRT3000 podjetje PROFIDTP d. o. o..

Dogajanje na forumu zaokrožuje strokovna razstava
Na 4. Industrijskem forumu IRT se bo sicer v dveh dneh odvilo 41 strokovnih prispevkov. Predstavljeni bodo zadnji dosežki slovenskega znanja na področju letalske industrije in navtike, novi materiali v gradbeništvu ter vojaški in avtomobilski industriji, učinkovita raba energije, medicina, načrtovanje učinkovite proizvodnje, tehnologije brizganja plastike, obdelovalne tehnologije ter še veliko razvojnih dosežkov slovenske industrije in znanstveno-raziskovalnih institucij, ki sodijo v sam svetovni vrh.

Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je švicarska korporacija ABB, vodilni svetovni proizvajalec robotov in robotskih rešitev, dopolnjuje še strokovna razstava. Svojo ponudbo predstavlja več kot 40 razstavljavcev.

 

O Industrijskem forumu IRT (Inovacije, razvoj, tehnologije) 2012
Dogodek je namenjen industriji v širšem smislu, tako da lahko na njem odgovore na svoja vprašanja in možnosti novega sodelovanja, mreženja in novih priložnosti najdejo predstavniki številnih industrij.

Forum je razdeljen na več tematik in zajema vsa področja, ki jih s svojimi vsebinami pokriva tudi revija IRT3000, torej inoviranje, razvoj, izdelovalne tehnologije, orodjarstvo in strojegradnja, toplotna obdelava in spajanje, napredni materiali, umetne mase in njihova predelava, organiziranje in vodenje proizvodnje, menedžment kakovosti, avtomatizacija, robotizacija in informatizacija. Na forumu najdejo svoje mesto še mehatronika, proizvodna logistika, informacijske in napredne tehnologije ter ponudba znanja.

Dodatne informacije:
Nataša Vodušek Fras
GSM: 041 387 297
E-naslov: natasa.vodusek@forum-irt.si
www: www.forum-irt.si