V Portorožu prihodnji teden osrednje strokovno srečanje inženirjev

04 jun 2012

Okrogla miza Inženirji, soustvarjalci blagovne znamke bo skušala odgovoriti na vprašanje, kako inženirji soustvarjajo blagovno znamko ter kako njihova ustvarjalnost in učinkovitost prispevata k njenemu uspehu. Za odgovore bomo vprašali vodilne menedžerje uspešnih podjetij in predstavnika akademskega okolja. Sodelovali bodo Christof Droste, Hella Saturnus Slovenija, d. o. o., Edvard Govekar, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo, Marko Lotrič, LOTRIČ laboratorij za meroslovje, d. o. o., Anja Stefan, svetovalka za upravljanje s tržnimi znamkami in razvoj novih izdelkov, in Janez Škrabec, Riko, d. o. o..

Industrijski_forum_IRT_2012_2Gostje okrogle mize iz gospodarstva bodo med drugim predstavili svoje stališče do usposobljenosti slovenskih inženirjev, primerjali znanje in uspehe s stanjem v tujini, pa tudi pojasnili, kako poslovno odličen je trenutno razvoj v Sloveniji in kako ga izboljšati. Predstavnik akademske sfere pa bo med drugim razložil, ali ima razvojno-raziskovalne inštitucije v industriji prave sogovornike oz. kupce njihovega znanja in rezultatov raziskovalnega dela. Kje so po njegovem mnenju še skrite rezerve za boljše sodelovanje z industrijo?

Za tretje priznanje TARAS se poteguje pet projektov
Spodbujanju sodelovanja med gospodarstvom in znanstveno-raziskovalnim okoljem je namenjena podelitev priznanja TARAS, ki bo zaključila dogajanje prvega dne foruma. Udeleženci foruma bodo prisluhnili petim strokovnim predstavitvam projektov, od katerih bo le eden prejel tretji TARAS, ki ga podeljuje organizator Industrijskega foruma IRT in izdajatelj strokovne revije IRT3000 podjetje PROFIDTP, d. o. o.

Dobitnik oz. dobitnika – priznanje prejme tako prijavitelj kot tudi raziskovalna skupina – bosta prejela kipec TARAS, ki je delo oblikovalke Nine Mihovec, Wilsonic, d. o. o. Podjetje Akrapovič, d. d., pa ga je izdelalo iz titana po najsodobnejšem postopku ulivanja.

Letošnji prejemnik priznanja TARAS se bo pridružil prejemnikoma priznanja v letu 2010, podjetju Domel, d. o. o., in programski skupini Sistemi in vodenje Instituta Jožef Stefan za uspešno sodelovanje pri razvoju Sistema za avtomatsko končno kontrolo elektromotorjev za sesalnike, ter nagrajencema v letu 2011, ko sta priznanje za projekt Inteligentni sistem laboratorijev v zdravstvu – ILAB prejela družba LOTRIČ laboratorij za meroslovje, d. o. o., in raziskovalna skupina Instituta Jožefa Stefana, Odsek za inteligentne sisteme.

Dogajanje na forumu zaokrožuje strokovna razstava
Na 4. Industrijskem forumu IRT bodo lahko udeleženci prisluhnili 41 strokovnim prispevkom. Predstavljeni bodo zadnji dosežki slovenskega znanja na področju letalske industrije in navtike, novi materiali v gradbeništvu ter vojaški in avtomobilski industriji, učinkovita raba energije, medicina, načrtovanje učinkovite proizvodnje, tehnologije brizganja plastike, obdelovalne tehnologije ter še veliko razvojnih dosežkov slovenske industrije in znanstveno-raziskovalnih institucij, ki sodijo v sam svetovni vrh.

Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je švicarska korporacija ABB, vodilni svetovni proizvajalec robotov in robotskih rešitev, bo dopolnila še strokovna razstava. Svojo ponudbo bo predstavilo več kot 40 razstavljavcev.

 

O Industrijskem forumu IRT (Inovacije, razvoj, tehnologije) 2012
Dogodek je namenjen industriji v širšem smislu, tako da lahko na njem odgovore na svoja vprašanja in možnosti novega sodelovanja, mreženja in novih priložnosti najdejo predstavniki številnih industrij.

Forum je razdeljen na več tematik in zajema vsa področja, ki jih s svojimi vsebinami pokriva tudi revija IRT3000, torej inoviranje, razvoj, izdelovalne tehnologije, orodjarstvo in strojegradnja, toplotna obdelava in spajanje, napredni materiali, umetne mase in njihova predelava, organiziranje in vodenje proizvodnje, menedžment kakovosti, avtomatizacija, robotizacija in informatizacija. Na forumu najdejo svoje mesto še mehatronika, proizvodna logistika, informacijske in napredne tehnologije ter ponudba znanja.

Dodatne informacije:
Nataša Vodušek Fras
GSM: 041 387 297
E-naslov: natasa.vodusek@forum-irt.si
www: www.forum-irt.si