Na 9. industrijskem forumu IRT 2017 več kot 50 razstavljavcev, več kot 60 strokovnih prispevkov in več kot 500 udeležencev

05 jun 2017

IFIRT_2017_1103»Vesel sem nosilne teme okrogle mize, ki sledi danes. Izzivalni naslov smo oblikovali zanjo. Trdimo, da izziv 4. industrijske revolucije ni tehnologija, temveč talenti in se sprašujemo, kdo je odgovoren za njihov razvoj? Mlade bomo postavili v ospredje. Kaj je potrebno, da pri njih zbujamo optimizem in jih odstiramo priložnosti rasti in razvoja? Kako naj jim bomo za zgled? Prepričan sem, da smo jim odličen zgled vsi, ki se bomo dva dneva družili na industrijskem forumu,« poudarja vodja organizacijskega odbora foruma Darko Švetak.

Na okrogli mizi, ki jo bo vodila Vida Petrovčič, bodo sodelovali Edita Krajnović, Mediade d.o.o., Lovro Peterlin, Linea Directa d.o.o., predsednik Sekcije mladih Združenja Manager, Urška Jež, ABC pospeševalnik Ljubljana, Gorazd Lampič, Elaphe d.o.o., Mladi manager 2016, Bojana Korošec, Špica d.o.o. in Urška Stanovnik, Optiweb d.o.o..

Več kot 60 izbranih strokovnih prispevkov v dveh dneh
Prvi dan foruma popoldne in ves drugi dan bo mogoče prisluhniti predstavitvam 67 strokovnih prispevkov, ki bodo predstavili stanje in razvojne dosežke v industriji in znanstveno-razvojnem okolju. Organizator foruma je na pobudo Inovacijsko-razvojnega inštituta Univerze v Ljubljani letos v program uvrstil nov sklop kompoziti in lahke konstrukcije z 10 predstavitvami s tega področja. Predstavila se bodo podjetja, ki delujejo na področju aeronavtike, motošporta, navtike, gradbeništva, športa … Natančen program industrijskega foruma je dosegljiv na uradni spletni strani dogodka (www.forum-irt.si).

Strokovna razstava z več kot 50 razstavljavci
Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je švicarska korporacija ABB, vodilni svetovni proizvajalec robotov in robotskih rešitev, bo dopolnila še strokovna razstava. Svojo ponudbo bo predstavilo več kot 50 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Nekateri med njimi pripravljajo še posebne strokovne in tehniško-poslovne predstavitve v konferenčnem delu foruma. V ospredju bo navidezna in razširjena resničnost. Praktična demonstracija bo dokazovala možnosti celovite izdelave modelov v navideznem svetu in njihovega preverjanja ter interaktivnega sodelovanja inženirjev.

 

O Industrijskem forumu IRT (Inovacije, razvoj, tehnologije) 2017
Dogodek je namenjen industriji v širšem smislu, tako da na njem odgovore na svoja vprašanja in možnosti novega sodelovanja, mreženja in novih priložnosti lahko najdejo predstavniki številnih industrij.

Forum je razdeljen na več tematik in zajema vsa področja, ki jih s svojimi vsebinami pokriva tudi revija IRT3000: inoviranje, razvoj, izdelovalne tehnologije, orodjarstvo in strojegradnja, toplotna obdelava in spajanje, napredni materiali, umetne mase in njihova predelava, organiziranje in vodenje proizvodnje, menedžment kakovosti, avtomatizacija, robotizacija in informatizacija. Na forumu imajo svoje mesto še mehatronika, proizvodna logistika, informacijske in napredne tehnologije ter ponudba znanja.

Med udeleženci industrijskega foruma so inženirji in tehniki, vodje in drugi menedžerji v proizvodnih in storitvenih podjetjih, raziskovalci v industriji, akademiki, študenti, priznani strokovnjaki iz tujine ter predstavniki državnih institucij in nacionalnih zbornic.

Dodatne informacije:

Nataša Vodušek Fras, M: 041 387 297, E: natasa.vodusek@forum-irt.si, www: www.forum-irt.si