Bookmark and Share

Člani programskega odbora Industrijskega foruma IRT


Dr. BALIČ, Jože, UM, Fakulteta za strojništvo
Dr. BOLTEŽAR, Miha, UL, Fakulteta za strojništvo
BRAČKO, Branko, UNIOR, d.d.
Dr. BREZOČNIK, Miran, UM, Fakulteta za strojništvo
Dr. ČERMELJ, Primož, Iskra Mehanizmi, d.d.
Dr. ČUŠ, Franc, UM, Fakulteta za strojništvo
DRMOTA, Marjan, Kolektor Group, d.o.o.
Mag. EBNER, Miloš, Philips Consumer Lifestyle
EGART, Primož, EGASI, mehatronske rešitve, d.o.o.
Mag. FLEGO, Robi, DUTB
FLIS, Indira, Ecolab d.o.o.
Mag. FLORJANIČ, Blaž, BSH Hišni aparati, d. o. o., in iMold, d.o.o.
HUDOKLIN, Urh, MKI Kovinotehna
JELENC, Gregor, Domel, d.d.
JURIŠEVIČ, Boštjan, Iskra ISD - Livarna, d.o.o.
KALIN, Mitjan, UL, Fakulteta za strojništvo
KERN, Vilijem, KERN, d.o.o.
KINDLHOFER, Klemen, Danfoss Trata, d. o. o.
KLINC, Marko, Gorenje MDM Kragujevac Srbija
KLJUN, Aleksander, Kovinoplastika Lož, d. d.
Dr. KLOBČAR, Damjan, UL, Fakulteta za strojništvo
Dr. KOPAČ, Janez, UL, Fakulteta za strojništvo
Dr. KOSEC, Borut, UL, Naravoslovnotehniška fakulteta
Dr. KOSEC, Gorazd, Acroni, d.o.o.
Dr. KRAMAR, Davorin, UL, Fakulteta za strojništvo
LOTRIČ, Marko, LOTRIČ, laboratorij za meroslovje, d.o.o.
Dr. MAJDIČ, Franc, UL, Fakulteta za strojništvo
Dr. MARINŠEK, Zoran, INEA, d. o. o. in Tehnološka mreža TVP
MIRNIK, Marko, TURNA, d.o.o.
Dr. MUHIČ Simon, SIMUTEH s. p.
Dr. NARDIN, Blaž, Gorenje Orodjarna d.o.o.
Dr. PALČIČ, Iztok, UM, Fakulteta za strojništvo
Dr. PEPELNJAK, Tomaž, UL, Fakulteta za strojništvo
Dr. PERME, Tomaž, DRP raziskave in razvoj tehnologij Perme Tomaž, s.p.
POJE, Janez, KERN, d.o.o.
Mag. ROBLEK, Tomaž, Belimed, d.o.o.
Dr. ROSA, Uroš, Akrapovič, d.d.
ROT, Matjaž, Strokovna revija IRT3000
Dr. SAVŠEK, Tomaž, TPV, d.d.
ŠENKINC, Denis, Strokovna revija IRT3000
ŠKRLEC, Janez, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
ŠVETAK, Darko, Strokovna revija IRT3000
Dr. TUŠEK, Janez, UL, Fakulteta za strojništvo
VOLARIČ, Franci, Hidria TC d.o.o.
Dr. ZAJEC, Boštjan, Hidria Rotomatika, d.o.o.
ZIBELNIK, Miha, Lajovic Tuba embalaža, d.o.o.
Mag. ŽARGI, Urban, LTH Ulitki, d.o.o.
Dr. ŽLAJPAH, Leon, Institut Jožef Stefan
Dr. ŽNIDARŠIČ, Matjaž, CBS inštitut, celovite gradbene rešitve, d.o.o.

Dr. BALIČ, Jože, UM, Fakulteta za strojništvo
Dr. Jože Balič je redni profesor na področju obdelovalnih tehnologij in sistemov na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Je tudi vodja laboratorija za inteligentne obdelovalne sisteme ter vodja programske skupine Dinamični, integrirani in povezani obdelovalni sistemi ter naprave. Njegovo raziskovalno delo je usmerjeno v koncipiranje in modeliranje procesov ter razvoj delujočih sistemov, kar ga uvršča med pionirje raziskav in razvoja proizvodne kibernetike v srednji Evropi. Ima zelo bogato znanstveno-raziskovalno in razvojno dejavnost, med katerimi so tudi dva patenta v Sloveniji, po en patent v Nemčiji in ZDA ter več kot 120 izvedenih razvojno-raziskovalnih projektov za industrijo. Leta 2007 je prejel Zoisovo priznanje za izjemne raziskovalne dosežke na področju proizvodnih tehnologij in sistemov.


Dr. BOLTEŽAR, Miha, UL, Fakulteta za strojništvo
Dr. Miha Boltežar je redni profesor na Fakulteti za strojništvo, kjer je vodja Laboratorija za dinamiko strojev in konstrukcij. Center njegove dejavnosti je obvladovanje dinamičnega, predvsem vibracijskega obnašanja izdelkov. Pri slednjih povezuje analitično, numerično ter eskperimentalno karakterizacijo. Je močno vpet v razvojne projekte slovenske avtomobilske industrije.


Dr. ČERMELJ, Primož, Iskra Mehanizmi, d. d.
Dr. Primož Čermelj je v Iskri Mehanizmi, d. d., zaposlen od leta 2010, od leta 2011 kot direktor razvoja. Zadolžen je za celostni proces razvoja izdelka po APQP v sklopu projektnega vodenja sočasnega inženiringa v razvojnem ciklusu izdelkov. Družba Iskra Mehanizmi je OEM dobavitelj koorporaciji Philips na področju gospodinjskih aparatov in izdelkov osebne nege ter razvojni dobavitelj komponent v avtomobilski industriji.


Dr. ČUŠ, Franc, UM, Fakulteta za strojništvo
Dr. Franc Čuš je redni profesor na področju obdelovalnih tehnologij na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Je predstojnik katedre in inštituta za proizvodno strojništvo ter vodja laboratorija za odrezavanje. Njegovo raziskovalno področje zajema postopke odrezavanja, optimiziranja rezalnih pogojev, upravljanja z orodji in uvajanja novih tehnologij odrezavanja. Izvajal je številne raziskave za nekatera slovenska podjetja na področju strojne industrije, sodeluje pa tudi z različnimi podobnimi inštitucijami v tujini. Kot član Sveta za visoko šolstvo RS se ukvarja s spremembami visokošolskega izobraževanja in je predsednik Senata za evalvacije v visokem šolstvu Republike Slovenije.


Mag. EBNER, Miloš
Miloš Ebner je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, za svoje diplomsko delo pa je prejel študentsko Prešernovo nagrado. Leta 2002 je z odliko končal mednarodni podiplomski študij menedžmenta na IEDC Poslovni šoli Bled. Od leta 2000 je kot direktor razvoja in projektive v podjetju Trimo in kasneje kot direktor strateškega inoviranja za skupino Trimo pokrival področje razvoja in projektiranja ter razvoja inovativne kulture in odprtega ter strateškega inoviranja. V času njegovega delovanja je podjetje Trimo prejelo večje število najbolj prestižnih slovenskih in mednarodnih nagrad na področju arhitekturnega in industrijskega oblikovanja ter inovativnosti. Sedaj je direktor inovacijskega vodenja (Innovation Lead Director) za Beauty program pri Philips Consumer Lifestyle. Področje njegovega delovanja je predvsem razvoj inovativne kulture in strategije inovativnosti v podjetjih, proces razvoja, odprtega inoviranja ter povezovanje inovativnosti in designa v proces integriranega razvoja. To tematiko je obravnaval v številnih člankih, javnih nastopih v medijih, gostujočih predavanjih na Univerzah ter na različnih drugih strokovnih srečanjih tako v Sloveniji kot v tujini ter kot član večjega števila strokovnih komisij na področju inovativnosti, designa in arhitekture.
 

EGART, Primož, EGASI, mehatronske rešitve, d. o. o.
Primož Egart je soustanovitelj podjetja EGASI, mehatrosnke rešitve, d. o. o. Glavno področje dela podjetja je trženje, razvoj, proizvodnja in prodaja mehatornskih rešitev. Pred tem je bil Primož Egart več kot šest let direktor Razvoja v podjetju Iskra Mehanizmi, d. d., Lipnica. Njegov izziv je razvoj od ideje do končnega izdelka, pri čemer uporabi znanje iz podjetja in okolice (tudi širše).


Mag. FLEGO, Robi, Actual IT, d. d.

 
 
 
 
 


Mag. FLORJANIČ, Blaž, BSH Hišni aparati, d. o. o., in iMold, d. o. o.
Mag. Blaž Florjanič je vodja razvojne konstrukcije v podjetju BSH Hišni aparati, d. o. o., Nazarje, katero se ukvarja z razvojem in proizvodnjo gospodinjskih aparatov. Je tudi direktor podjeta iMold, d. o. o., katero nudi inženiring rešitve s področja orodjarstva in industrializacije. V orodjarski branži je od samega začetka svoje poslovne kariere, katero je začel leta 1998 v Orodjarni Saturnus kot konstrukter orodij in kasneje vodja razvoja. Leta 2001 je nadaljeval svojo poslovno pot kot tehnični direktor v podjetju OROG, d. o. o., katere osrednja dejavnost je bil inženiring izdelave orodij za injekcijsko brizganje. Od začetka leta 2003 je pričel oblikovati temelje za samostojno poslovno pot z ustanovitvijo lastnega podjetja za orodjarski inženiring iMold, d. o. o. Ob vodenju ključnih projektov v lastnem podjetji, je v letih od 2005 do 2012 prevzel nalogo prestrukturiranja danes druge največje orodjarne na hrvaškem TEH-CUT, d. o. o., iz Zagreba.


HUDOKLIN, Urh, OMP, d. o. o.
Urh Hudoklin, MBA, je v ustanovitelj podjetja OMP, d. o. o., ki se ukvarja z zahtevnejšimi strojnimi in elektro instalacijami. Delovno kariero je začel v podjetju MKI Kovinotehna kot sistemski inženir, nadaljeval v podjetju Danfoss Trata, kjer je zadnja 3 leta opravljal dela in naloge direktorja Operations in je bil odgovoren za področje nabave, logistike, kakovosti in proizvodnje. Izkušnje si je nabiral tudi v procesni industriji kot tehnični direktor v Steklarni Hrastnik, d. d., z nalogo vodenja in optimizacije treh poslovnih enot. Nato se je vrnil v MKI Kovinotehno, d. o. o., kjer je vodil prodajo in marketing podjetja.
     Njegovo dosedanje delo je obsegalo obvladovanje in stalen razvoj vseh področij z namenom povečevanja učinkovitosti in izboljšanja rezultata poslovanja. Deloval je v razvoju, v okviru katerega je bil odgovoren za vpeljavo »vitkega« razvoja in razvoj novih izdelkov od ideje do kupcev. Temeljito se je spoznal tudi z vpeljavo procesov »vitke« proizvodnje v podjetju. Zadnja leta pa deluje predvsem na področju prodaje in marketinga ter vodenja podjetja.


JELENC, Gregor, Domel, d. d.
Gregor Jelenc je od leta 2000 zaposlen v podjetju Domel, d. d., kot vodja oddelka tehnologije komponent. Odgovoren je za razvoj in pripravo proizvodnje komponent, med katere spadajo injekcijsko brizganje duroplastov, briganje termoplastov v okviru tehnologije obrizgavanja elektromagnetnih jeder ter štancanje elektropločevine, aluminija in pocinkane pločevine. Strokovno kariero je začel kot konstruktor orodij za preoblikovanje pločevine in ga kasneje dopolnjeval v podjetju ter na strokovnih izobraževanjih doma in v tujini. Največ časa nameni iskanju rešitev in izboljšav orodij in procesov ter vpeljavi in razvoju novih tehnologij.


JURIŠEVIČ, Boštjan, Iskra ISD - Livarna, d. o. o.
Boštjan Juriševič je tehnični direktor v podjetju Iskra ISD - Livarna, d. o. o. Pred tem je bil od leta 2007 zaposlen v podjetju Akrapovič d. d., kjer je bil vodja obrata livarne za litje titana in titanovih zlitin. Strokovno kariero je začel na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani kot raziskovalec na področju nekonvencionalnih postopkov obdelave, meritev v proizvodnji ter managementa tehnologij. Pri razsikovalnem delu se je še posebej osredotočil na področje inkrementalnega preoblikovanja pločevine z visokohitrostnim vodnim curkom. Od leta 2008 je član strokovnega sveta revije IRT 3000.


KINDLHOFER, Klemen, Danfoss Trata, d. o. o.
Klemen Kindlhofer je direktor operations v Danfoss Trati, d. o. o. Odgovoren je za razvoj področij proizvodnje, kakovosti, nabave in logistike in s tem za rezultat poslovanja podjetja. Od l. 2005 aktivno dela na področju implementacije vitke proizvodnje v podjetju po Danfossovem programu produktivnosti.


KLINC, Marko, Gorenje MDM Kragujevac Srbija
Marko Klinc je tehnični direktor v Gorenju Orodjarna, d. o. o. V podjetju je zaposlen od leta 2000, kjer je bil več let samostojni razvojni inženir na konstruiranju orodij za brizganje plastike, orodjih za preoblikovanje pločevine in tudi na orodjih za stiroporno embalažo. Od leta 2006 dalje, ko je postal vodja proizvodnje, je v podjetju predstavnik vodstva za kakovost, okolje in varnost pri delu ter s tem tudi odgovoren za kakovost v podjetju. Kot tehnični direktor je od leta 2007 odgovoren za delo v operativnem razvoju in proizvodnji. S strokovnimi prispevki je sodeloval na različnih strokovnih konferencah. Je prejemnik priznan za inovacije na razpisih GZS za regijo SAŠA. Aktivno sodeluje na strateških mednarodnih razvojnih projektih.


KLJUN, Aleksander, Kovinoplastika Lož, d. d.
Aleksander Kljun je od leta 1996 zaposlen v Kovinoplastiki Lož, d. d., kjer je prva leta delal kot projektant strojev in naprav, predvsem avtomatiziranih montažnih linij. V letu 1999 je začel z razvojem informacijskega sistema za spremljanje in vodenje proizvodnje SPRO (lastni MES-sistem Kovinoplastike Lož, d. d.). Razvoj sistema SPRO in povezava z ostalimi informacijskimi sistemi v podjetju je bilo njegovo glavno področje delovanja do leta 2007, ko je opravil izobraževanje po metodologiji 6 sigma (Black Belt). Po opravljenem 6 sigma izobraževanju se je aktivno vključil v izboljšave procesov v Kovinoplastiki Lož, d. d. Od leta 2009 dela v oddelku poslovnega razvoja, kjer je zadolžen za vodenje projektov prestrukturiranja posameznih oddelkov, vodenje projektov 6 sigma, razvoj in razširjanje metodologije 6 sigma v skupini, nadzor aplikativnih timov ter za notranjo revizijo poslovnih procesov.


Dr. KLOBČAR, Damjan, UL, Fakulteta za strojništvo.
Dr. Damjan Klobčar je docent na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani. Deluje na področju varjenja oz. tehnologij spajanja in toplotnega rezanja materialov ter na področju varivosti kovinskih materialov in polimerov. Ukvarja se s področji simulacij varjenja, reparaturnim varjenjem materialov, laserskim varjenjem, varjenjem s trenjem in mešanjem (FSW), ultrazvočnim varjenjem, aditivnimi tehnologijami z uporabo varilnega obloka in žice (WAAM), posebno pozornost pa namenja spajanju različnih materialov med seboj. V laboratoriju se ukvarja z razvojno raziskovalnimi projekti. Je član mednarodnega varilskega združenja IIW in član angleškega Inštituta za materiale, minerale in rudarstvo (IOM3). Pri reviji IRT3000 je dejaven tudi kot urednik področja Spajanje, materiali in tehnologije.


kosecDr. KOPAČ, Janez, UL, Fakulteta za strojništvo.
Dr. Janez Kopač je redni profesor na področju proizvodnega strojništva, proizvodnih sistemov in menedžmenta obdelovalnih tehnologi na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Je vodja laboratorija za odrezavanje LABOD, ki združuje obdelavo na CNC strojih, vzvratno inženirstvo RE in hitro izdelavo prototipov RP v sistemu CAD-CAM. Je vodja programske skupine Trajnostna proizvodnja. Njegovo raziskovalno delo temelji na analizi rezalne cone, dinamike procesa odrezavanja, rezalnih sil in hrapavosti pri obdelavi. V sodobne procese odrezavanja z velikimi hitrostmi VHO-CNC adaptira segmente, ki omogočajo trajnostno inženirstvo. Uspešnost raziskav njegove skupine je razvidna iz številnih objav, ki so zabeležene v vzajemni bazi COBISS. Za uspešno sodelovanje na področju izmenjave raziskovalcev iz drugih evropskih držav je prejel častni doktorat na Univerzi Rousse iz Bolgarije.


kosecDr. KOSEC, Borut, UL, Naravoslovnotehniška fakulteta
Dr. Borut Kosec je izredni profesor za področje procesne tehnike materialov na Oddelku za materiale in metalurgijo Naravoslovno tehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Je prodekan za znanstvenoraziskovalno delo in predstojnik Katedre za toplotno tehniko na Naravoslovno tehniški fakulteti. Pri svojem strokovnem in raziskovalnem delu se ukvarja predvsem s problemi simulacije in preizkušanja večfaznih kovinskih materialov, z raziskavami in modeliranjem procesov kontinuirnega litja jekla in aluminija, analizo napak in poškodb, varstva okolja, industrijskih peči in energetike ter problemi s področja prenosa toplote in snovi. Kot odgovorni nosilec ali kot član raziskovalne skupine sodeluje oziroma je sodeloval pri večih mednarodnih in slovenskih nacionalnih raziskovalnih in aplikativnih projektih ter pri neposrednih nalogah v industriji. Je zapriseženi sodni izvedenec strojne stroke pri Ministrstvu za pravosodje Republike Slovenije, član AIM, SDM, HMD ter SICOS. Je član WAMME - World Academy of Materials and Manufacturing Engineering, izredni ekspert GACR, tuji svetovalec Tehnološkega parka Zenica, član odborov ter vodja sekcij mednarodnih konferenc MNM, Quality, CAM3S, MMA in AMME in član strokovnih svetov revij RMZ ter IRT3000.


kosecDr. KOSEC, Gorazd, Acroni, d. o. o.
Dr. Gorazd Kosec je kot mladi raziskovalec iz gospodarstva uspešno zaključil doktorski študij materialov na Univerzi v Ljubljani. V družbi ACRONI, d. o. o., je zadolžen za strokovno področje tehnologije v proizvodnem obratu Predelave debele pločevine (PDP). Svoje delo nadgrajuje s strokovnim in znanstvenoraziskovalnim delom na področju razvoja visokotrdnih in nerjavnih jekel, toplotnih obdelav, modeliranja procesov in izvedenskim delom.


Dr. KRAMAR, Davorin, UL, Fakulteta za strojništvo

Dr. Davorin Kramar je asistent in raziskovalec na področju Izdelovalnih tehnologij in sistemov na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani. Svojo raziskovalno in strokovno kariero je začel v Laboratoriju za Alternativne tehnologije in diplomiral ter magistriral s področja nekonvencionalnih tehnologij (lasersko rezanje, obdelava z abrazivnim vodnim curkom, EDM, plazemska obdelava…). V istem laboratoriju je vodil postavitev laserskega sistema in sistema za rezanje z abrazivnim vodnim curkom. Od leta 2007 je član Laboratorija za odrezavanje na isti fakulteti, kjer se danes ukvarja z obdelavo zahtevnih materialov s hibridnimi in kombiniranimi postopki in transferjem znanja o sodobnih izdelovalnih tehnologijah v realno industrijsko okolje.LOTRIČ, Marko, LOTRIČ, laboratorij za meroslovje, d. o. o.
Marko Lotrič je direktor podjetja LOTRIČ, d. o. o. Leta 1991 je kot samostojni podjetnik ustanovil podjetje za servis meril, katerega je 2001 razširil v podjetje LOTRIČ, laboratorij za meroslovje, d. o. o. Glavna dejavnost podjetja je tehnično preizkušanje in analiziranje. Je podpredsednik Obrtno-podjetniške zbornice Škofja Loka ter član Komisije za izbor Obrtnika leta pri OZS. Njegovo podjetje je prejelo priznanje Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2010 za uvrstitev med finaliste v kategoriji majhna podjetja. Leta 2011 je podjetje za 20. obletnico prejelo priznanje GZS, uspešno pa so izpeljali 3. M&Q konferenco, ki je v začetku poletja potekala na Bledu. Je eden izmed ustanovnih članov in predsednik združenja Meroslovne iniciative Slovenije, ki je neformalno združenje slovenskih laboratorijev in ostalih organov s področja meroslovja. Znanje in izkušnje, ki jih je v teh letih pridobil na področju meroslovja, z veseljem deli s svojimi sodelavci in sodelavkami ter krepi kulturo odličnosti med zaposlenimi.


Dr. MAJDIČ, Franc, UL, Fakulteta za strojništvo
Dr. Franc Majdič je docent na Fakulteti za strojništvo, kjer je vodja Laboratorija za fluidno tehniko. Ukvarja se s snovanjem, razvojem in raziskavo fluidno tehničnih, predvsem hidravličnih sestavin in sistemov, njihovo diagnostiko, trajnostnimi testi, analizami, optimizacijo in vzdrževanjem. Preko Laboratorija za fluidno tehniko tesno sodeluje z industrijo. Pri reviji IRT3000 je z letom 2015 dejaven tudi kot urednik področja Vzdrževanja in tehnične diagnostike.


Dr. MARINŠEK, Zoran, INEA, d. o. o. in Tehnološka mreža TVP
Dr. Zoran Marinšek je bil od ustanovitve podjetja INEA, d. o. o., leta 1987 do leta 2004 njen direktor oziroma glavni direktor, nato do leta 2008 svetovalec glavnega direktorja, sedaj pa je v INEI direktor razvoja. Bil je vodja številnih raziskovalno-razvojnih projektov na področju varnostnih analiz jedrskih elektrarn in nato na področju učinkovite rabe energije z vodenjem procesov, sedaj z vodenjem fleksibilnosti v proizvodnji in odjemu energije v procesih trgovanja z energijo v pametnih omrežjih. Dejaven je in ima bogate izkušnje na projektih povezovanja in sodelovanja skupin podjetij in institucij nosilcev znanja. Tako je eden pobudnikov in od ustanovitve 2003 vodja Tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov in od 2010 vodja Kompetenčnega centra za sodobne tehnologije vodenja. Je predsednik sveta ustanoviteljev Razvojnega centra za vodikove tehnologije in predsednik Sveta Centra odličnosti Nizko-ogljične tehnologije (CO NOT). Od leta 2004 je tudi predsednik upravnega odbora Združenja za inženiring pri Gospodarski zbornici Slovenije, od 2008 član upravnega odbora GZS in član Strateškega sveta za tehnološko politiko pri GZS. Od leta 2003 je član društva SATENA . Je izredni član IAS (Inženirska akademija Slovenije) od 2010 ter član IO IAS od 2011 naprej.


MIRNIK, Marko, TURNA, d. o. o.
Marko Mirnik je zaposlen v podjetju TURNA, d. o. o. Njegovo primarno področje delovanja je menedžment kakovosti s poudarkom na metodah in orodjih za doseganje nenehnega izboljševanja. Je tudi vodilni ocenjevalec poslovne odličnosti PRSPO (priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost) in certificiran presojevalec sistemov vodenja kakovosti. V družbi je odgovoren za sistem vodenja procesov ter za delo s kupci na področju kakovosti in zadovoljstva kupcev. Svojo osnovno dejavnost dopolnjuje z delom na področju avtomatizacije in robotizacije proizvodnih procesov.


Dr. MUHIČ, Simon, SIMUTEH s.p., Fakulteta za tehnologije in sisteme
Dr. Simon Muhič je izredni profesor na Fakulteti za tehnologije in sisteme iz Novega mesta, kjer je od leta 2012 dekan fakultete. Svojo raziskovalno in strokovno pot je začel na UL, Fakulteti za strojništvo kjer je leta 2005 doktoriral. Njegovo strokovno in raziskovalno delo je primarno povezano z energetsko učinkovitostjo in obnovljivimi viri energije. Od leta 2007 je tudi podjetnik, saj je njegovo podjetje SIMUTEH, Dr. Simon Muhič s.p. uradni zastopnik programske opreme ANSYS, ki se uporablja za numerične simulacije. Kot nosilec ali kot član raziskovalne skupine sodeluje oziroma je sodeloval pri različnih mednarodnih in domačih raziskovalnih in aplikativnih projektih ter pri raziskovalnih nalogah v industriji. Od leta 2011 je tudi energetski manager Občine Ivančna Gorica.


Dr. NARDIN, Blaž
Dr. Blaž Nardin je leta 2004 doktoriral na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani. Leta 1996 se je zaposlil na TECOS-u, kjer je do leta 2006 vseskozi sodeloval pri njegovem razvoju. Leta 2006 se je zaposlil v podjetju Gorenje Orodjarna, d.o.o. na mestu direktorja, kjer deluje še danes. Vseskozi je vpet razvojno raziskovalne projekte, bil je predsednik UO Združenja kovinske industrije pri GZS in član Upravnega odbora združenja European Factory of the Future Research Association (EFFRA). Trenutno deluje tudi kot podpredsednik UO pri GZS.


Dr. PALČIČ, Iztok, UM, Fakulteta za strojništvo
Dr. Iztok Palčič, univ. dipl. gosp. inž., je zaposlen na Univerzi v Mariboru na Fakulteti za strojništvo kot visokošolski predavatelj pri predmetih s področja proizvodnega in projektnega menedžmenta ter inženirske ekonomije. V letih 2005 in 2006 je bil zaposlen na GEA College – Visoki šoli za podjetništvo kot direktor raziskovalno-razvojnega inštituta. Je član največjega evropskega združenja za proizvodni menedžment EUROMA in predstavnik za Slovenijo. V okviru proizvodnega menedžmenta se ukvarja s področjem organizacije in upravljanja proizvodnje ter oblikovanja proizvodnih sistemov. Od leta 2010 je podpredsednik Slovenskega združenja za projektni management in glavni urednik revije Projektna mreža Slovenije. Ima pridobljen mednarodni certifikat s področja projektnega menedžmenta IPMA, nivo C. Ukvarja se z usposabljanjem in izobraževanjem podjetij s področja projektnega in proizvodnega menedžmenta. Kot projektni menedžer ali strokovni sodelavec je sodeloval pri najrazličnejših projektih v industriji ter javni upravi in v okviru različnih mednarodnih projektov. Je tudi aktivni ocenjevalec mednarodnih projektov v sistemu EUROSTARS.


Dr. PEPELNJAK Tomaž, UL, Fakulteta za strojništvo
Dr. Tomaž Pepelnjak je zaposlen na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani na mestu asistenta v Laboratoriju za preoblikovanje. Ukvarja se predvsem s področjem preoblikovanja kovin. V zadnjem obodobju sodeluje pri raziskavah osvajanja različnih novih tehnologij preoblikovanja pločevinskih izdelkov kot tudi masivnih preoblikovancev s poudarkom na postopkih kovanja lahkih zlitin. V raziskavah povezuje analitične, numerične in eksperimentalne pristope raziskovalnega dela. Pri sodelavah z gospodarstvom daje velik poudarek prenosu novih tehnologij v industrijsko okolje.


Dr. PERME, Tomaž, vodja programskega odbora
Dr. Tomaž Perme je samostojni podjetnik, zasebni visokošolski učitelj in Delta Life Coach. Kot samostojni podjetnik je usmerjen v raziskave, razvoj in svetovanje na področju proizvodne logistike ter menedžmenta in avtomatizacije proizvodnje. Pri tem je posebej osredotočen na modeliranje in diskretno simulacijo kot podporo za učinkovito in uspešno analizo, optimizacijo in uvajanje izboljšav po vzoru vitke organizacije. Svojo osnovno dejavnost dopolnjuje s pedagoškim in raziskovalnim delom. Na Fakulteti za tehnologije in sisteme v Novem mestu ter Visoki šoli za proizvodno inženirstvo v Celju je predavatelj in nosilec več predmetov s področij načrtovanja in vodenja proizvodnje, logistike, montaže in strege ter avtomatizacije in robotike. Pri reviji IRT3000 je dejaven vse od njenega začetka, najprej kot urednik področja avtomatizacija in informatizacija, potem kot urednik področja proizvodnja in logistika, zdaj pa kot član strokovnega sveta. Kot Delta Life Coach želi nadgraditi dolgoletne izkušnje z delom s študenti in strokovnjaki v podjetjih še na področju osebnega razvoja, saj je prepričan, da so za uspešno uporabo osebnega in poslovnega potenciala poleg znanj in izkušenj na strokovnem področju potrebni vsaj še osnovno poznavanje medčloveških odnosov in poslovne kulture ter pozitivno mišljenje in delovanje izven okvirjev ustaljenih navad.


POJE, Janez, KERN, d. o. o.


Mag. ROBLEK, Tomaž, Belimed, d. o. o.
Mag. Tomaž Roblek je od leta 2011 zaposlen kot tehnični direktor v podjetju Belimed, d. o. o., delujočem na področju razvoja in izdelave strojev ter naprav za farmacevtsko industrijo in medicino. Delovno kariero je pričel kot mladi raziskovalec na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani in jo nadaljeval v podjetju SIBO G., d. o. o., kot vodja razvoja, konstrukcije, proizvodnje in vzdrževanja. V podjetju Belimed je zadolžen za optimalno delovanje razvoja, nabave, proizvodnje in logistike ter prestrukturiranje posameznih oddelkov ob širitvi podjetja za doseganje ciljev matičnega podjetja iz Švice.


Dr. ROSA, Uroš, Akrapovič, d. d.
Uroš Rosa je začel svojo strokovno pot kot mladi raziskovalec na Fakulteti za strojništvo v Ljujbljani. V času študija in zaposliteve je vodil študentski razvojni projekt Studentroadster – razvoj in izdelava prototipa športnega vozila. Po zaključku doktorata s področja termomehanksega utrujanja se je zaposlil v podjetju Akrapovič, d. d., kot projektni vodja avotmobilskih izpušnih sistemov. Sodeloval je pri mnogih projektih tako za lasten »aftermarket« kot tudi za prvo vgradnjo za priznana avtomobilska podjetja. Po dveh letih je prevzel vodenje in postavitev oddelka Raziskav in testiranj, nato nadaljeval kot tehnični direktor, katera funkcija je pokrivala razvoj in raziskave, tehnologijo in proizvodnjo. V letu 2012 se je strokovno izpopolnjeval na priznani poslovni šoli INSEAD v francoskem Fontainebleauju. Od konca novembra 2012 je na mestu izvršnega direktorja podjetja Akrapovič, d. d.


ROT, Matjaž, revija IRT3000
Matjaž Rot je zaposlen na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, kjer je odgovoren za delo laboratorija za preoblikovanje. Ukvarja se predvsem z področjem preoblikovanja umetnih mas. Svojo osnovno zaposlitev dopolnjuje tudi z delom v razvojnem centru orodjarstva Slovenije TECOS-u, kjer se z tehnologijo brizganja podprto z računalniškimi simulacijami ukvarja že od vsega začetka. Pri reviji IRT3000 je dejaven vse od njenega začetka kot urednik področja nekovin.


Dr. SAVŠEK Tomaž, TPV, d. d.
Dr. Tomaž Savšek je v podjetju TPV, d. d., pomočnik generalnega direktorja. Področje njegovega dela so načrtovanje, usmerjanje in usklajevanje politike in ciljev strateških projektov in sistema vodenja. V podjetju vodi področje javno-zasebnega partnerstva s poudarkom na razvojno raziskovalnih projektih, ki jih podjetje izvaja samostojno ali v sodelovanju z drugimi podjetji in inštitucijami znanja. Je član strateškega sveta za tehnološko politiko pri Gospodarski zbornici Slovenije, član strokovnega sveta Javne agencije za tehnološki razvoj Republike, član Regionalnega razvojnega sveta Jugovzhodne Slovenije, član strokovnega sveta Univerzitetnega in raziskovalnega središča Novo mesto ter član senata Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto. Sodeluje v številnih strokovnih skupinah pri pripravi strateških in zakonskih dokumentov.


ŠENKINC, Denis, revija IRT3000
Denis Šenkinc je samostojni podjetnik, ki se je specializiral za svetovanje na področju informacijsko komunikacijskih tehnologij. Že več kot pet let sodeluje tudi kot organizacijski in tehnični sodelavec na različnih strokovnih konferencah in specializiranih dogodkih. Z revijo IRT3000, kjer je urednik področja naprednih tehnologij, še posebej na področju CAx, PLM in PDM tehnologij, sodeluje od prve številke. Tako pri svetovanju kot urednikovanju si prizadeva za prenos in uporabo najnovejših informacijskih in komunikacijskih tehnologij v mikro in mala podjetjia.


ŠKRLEC, Janez, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

Škrlec Janez, Razvojna in raziskovalna dejavnost in član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije. Organizator tehnoloških in nanotehnoloških dnevov, ter srečanj gospodarstva in znanosti. Področja: elektronika, mehatronika, avtomatika, robotika, bionika in nanotehnologije.ŠVETAK, Darko, Strokovna revija IRT3000
Darko Švetak je zaposlen na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, kjer je odgovoren za organizacijo praktičnega usposabljanja študentov, je urednik spletnih strani znanstvene revije Strojniški vestnik in odgovoren za založniško dejavnosti na Fakulteti za strojništvo. Je ustanovitelj in založnik ter glavni in odgovorni urednik strokovne revije IRT3000, ki izhaja v Sloveniji. Od leta 2007 je ustanovil podjetje na Hrvaškem, kjer izdaja strokovno revijo IRT3000 v hrvaškem jeziku. S to različico pokriva tudi druge države, nastale na območju nekdanje SFRJ. Leta 2009 je začel s projektom Industrijski forum IRT, kjer je tudi glavni organizator in programski vodja. V stroki je dejaven na področju izdelovalnih tehnologij še posebno na področju preoblikovanja in preizkušanja materialov.


Dr. TUŠEK, Janez, UL, Fakulteta za strojništvo

Dr. Janez Tušek je redni profesor na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani. Njegovo osnovno področje dela so varilstvo ter sorodne tehnike spajanja in toplotnega rezanja materialov. V zadnjem obdobju je raziskovalno dejaven predvsem na področju laserskega reparaturnega varjenja in navarjanja poškodovanih orodij za različne namene ter laserskega varjenja tankih elementov iz različnih materialov, kot so razne membrane, folije, tanke žičke in podobno. Veliko dela z industrijo, zato lahko uporabo omenjenih tehnologij, ki jo razvija s sodelavci, vidimo danes v več kot sto podjetjih doma in v tujini. Od leta 2008 je tudi glavni in odgovorni urednik revije Ventil, ki jo izdaja Fakulteta za strojništvo v Ljubljani.VOLARIČ, FranciDr. ZAJEC Boštjan, Hidria Rotomatika, d. o. o.

Boštjan Zajec je vodja razvoja na poslovni enoti Lamele in rotor. V podjetju Hidria Rotomatika je zaposlen od leta 1999, kjer je najprej delal kot vodja projekta. Poleg dela se je izobraževal na področju laserskih tehnologij, maziv in trdih prevlek. Svoje izkušnje in znanje uporablja pri uvajanju novih tehnologij in produktov v proizvodnji program podjetja. Z veseljem pa prenaša znanje preko mentorstva na nove kadre in mlade raziskovalce.

Mag. ŽARGI Urban, LTH Ulitki d.o.o.

Mag. Urban Žargi je direktor obrata Orodjarna v podjetju LTH Ulitki d.o.o.. Obrat združuje orodjarni v Škofji Loki in Ljubljani, kjer se razvijajo in izdelujejo orodja ter priprave za področje tlačnega litja ter obdelave. V podjetju je od leta 1999, ko je začel z delom na področju vodenja proizvodnje. Od leta 2009 je odgovoren za področje orodjarstva v skupini LTH Ulitki, ki vključuje tudi orodjarno v Makedoniji.Dr. ŽLAJPAH, Leon, Institut Jožef Stefan

Leon Žlajpah je vodja Odseka za avtomatiko, biokibernetiko in robotiko na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani. Svoje dolgoletno raziskovalno delo je usmeril na različna področja mehatronike, še posebej robotike. Predvsem se je ukvarjal z modeliranjem in simulacijo dinamičnih sistemov, sintezo naprednih sistemov vodenja, senzorskimi sistemi in z redundantnimi robotskimi mehanizmi. V zadnjih letih se je posvetil servisnim in humanoidnim robotom. Poleg tega je vsa leta sodeloval pri uvajanju avtomatizacije in industrijske robotike v proizvodne procese ter pri prenosu robotskih tehnologij na področje medicine in športa.Dr. ŽNIDARŠIČ, Matjaž, CBS inštitut, celovite gradbene rešitve, d. o. o.
Dr. Matjaž Žnidaršič je vodja projektov v CBS inštitutu. Ukvarja se z razvojem novih izdelkov, ki bodo bistveno zmanjšali toplotne izgube objektov in z uporabljenimi materiali minimalno obremenili okolje. Osnovno zaposlitev dopolnjuje s pedagoškim in raziskovalnim delom na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, kjer deluje predvsem na področju gradiv in tehnologij toplotne obdelave. Svoje raziskovalno delo nadaljuje predvsem na področju laserske toplotne obdelave in laserskega legiranja tankih površinskih slojev kovinskih materialov

 Dodatne informacije:

Industrijski forum IRT
Motnica 7 A, 1236 Trzin
telefon: +386 1 5800 884
gsm: +386 51 322 442
faks: +386 1 5800 803  
info@forum-irt.si
www.forum-irt.si

Vodja organizacijskega odbora:

Darko Švetak
gsm: 041/669 775
darko.svetak@forum-irt.si

Partnerji iz industrije


ACRONI, d. o. o., AKRAPOVIČ, d. d., BSH Hišni aparati, d. o. o., Belimed, d. o. o., Cimos, d. d., Danfoss Trata, d. o. o., Domel, d. d., Hella Saturnus Slovenija, d. o. o., Hidria, d. d., Gorenje Orodjarna, d. o. o., Iskra Mehanizmi, d. d., Isokon, d. o. o., ITW Metalflex, d. o. o., Kolektor Group, d. o. o., Kovinoplastika Lož, d. d., LITOSTROJ POWER, d. o. o.,   SIBO G, d. o. o., TPV, d. d., Trimo, d. d., TURNA, d. o. o., Unior, d. d.

Glavni pokrovitelj:

 
 

Nacionalni partner:

 
 
 

Pokrovitelji:

 
 

Pokrovitelj sklopa kompoziti:

 
 
Želite vedeti več?

Če želite biti obveščeni o dogajanju, novostih in priložnostih Industrijskega foruma IRT, se vpišite na seznam za prejemanje naših obvestil.


Ime in priimek:

E-pošta:

Organizator:

PROFIDTP, d. o. o.

Gradišče VI  4,
1291 Škofljica,
Slovenija

Soorganizator:

TECOS

Kidričeva ulica 25,
3000 Celje,
Slovenija
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.